maanantai 22. huhtikuuta 2013

ANDREA TULI TALOON
Monesti asioita suunnitellaan vuodesta toiseen, kuukaudesta kuukauteen ja joskus asiat vaan tapahtuu, vaikkei niitä edes suunnitella.

Maaliskuun puolivälissä saimme sähköpostin, jossa etsittiin meksikolaiselle vaihto-oppilas tytölle kotia. Vähän vitsillä juttelimme, että otetaanko meille. :) Niinhän siinä sitten kävi, että muutaman viestin jälkeen pohdimme asiaa jo vakavasti.

Kahden viikon kuluttua meillä olikin sitten jo tyttö talossa! Elettiin hetkessä päätöksen kanssa ja päivääkään ei ole tarvinnut katua. Tämä on elämys ja kokemus, jota ei varmasti olisi tapahtunut, jos olisimme tähän kauemmin valmistautuneet.


Sama peli, eri kieli


Meillä on kaksi poikaa - Elias 9 vuotta ja Eemeli 8 vuotta. Nyt myös tyttö, Andrea 17-vuotias. Hyvin on Andrea sulautunut meidän perheeseemme, vaikka meno on välillä poikien kanssa melkoista härdelliä.

Andrea on ollut meillä nyt kolme viikkoa. Elämä on ollut luontevaa, on eletty meidän normaalia arkielämää. Tehty töitä ja vietetty aikaa yhdessä. Käyty laskettelemassa, moottorikelkkailemassa, juoksemassa ja avantoonkin Andrea uskaltautui meidän mukana.Saimaalla kelkkailemassaLaskettelemassa Myllymäessä


Eemelillä oli 8-vuotis syntymäpäivät ja halusimme järjestää lastenjuhliin jotain Meksikosta. Andrea ehdotti, että askartelisimme Pinatan. Pinataa askarreltiin 12 tuntia, mutta oli se sen arvoista. :)


Piñatan tekoa pikkutunneillaJa sitten se Piñata valmiina, synttäreiden kohokohtana.Leipuri Andrean suklaaleivoksetAikuisille vieraille järjestimme meksikolaiset ruokakekkerit. Andrea laittoi ruuan yhdessä meksikolaisen ystävänsä kanssa, joka on myös vaihto-oppilaana Kotkassa.


Kolme viikkoa on lyhyt aika, mutta silti tuntuu jo, että Andrea on kuin meidän oma lapsi. Avoin ja iloinen tyttö osallistuu elämäämme niin kuin olisi aina ollut meillä. Välillä talossamme kuuluu iloinen kielien sekamelska. Andrealla on Skype auki Meksikoon, mistä kuuluu espanja, täällä puhutaan englantia ja suomikin siinä sivussa raikaa, mutta kaikki tulee ymmärretyksi.Tietoliikenneyhteydet pelaaSoitetaan Skypellä kotiin Sisko ja veli


Olemme siis Jokelaisen perhe Joutsenosta. Sami työskentelee yliopiston viestinnässä, Tiina on esimiehenä R-Kioskilla ja pojat käyvät koulua Pulpin ala-asteella. Elias 3. luokalla ja Eemeli  1. luokalla.  Andrea käy Kimpisen lukiota.

Voimme kyllä kaikille suositella vaihto-oppilaan ottamista, jos vaan mahdollisuus tulee. Elämä ei ole niin vakavaa etteikö joskus voisi heittäytyä hetkeen ja tehdä asioita hetken mielijohteesta.

Avoimin mielin syntyy uusia rikkaita kokemuksia. Ja nyt meilläkin on tyttö. :)


Kirjoitus ja kuvat: Tiina Jokelainen ja Sami Jokelainen, projektisuunnittelija, Viestintäpalvelut
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti